Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο lan-di
Είναι γεγονός ότι δε θέλει να φύγει από το νησί. ... Φοβάται να φύγει γιατί θα ξαναμείνει ανάπηρος. ... Τέλος, όσον αφορά το σημερινό...πιστεύω ότι μετά την εισαγωγή του κωδικού "77" θα υπήρξε κάποιο μήνυμα το οποίο θα ενημέρωνε για την καταστροφή του σταθμού. Ίσως κάτι σαν..."Έχετε δυο λεπτά να εκκενώσετε".
|
Αγαπητέ lan-di, γενικώς αυτά που λες είναι σωστά και λογικά, και σαφώς δεν αποκλείεται ο Λοκ να πάτησε εν γνώσει του την καταστροφή του σταθμού. Το σχετικό μου πρόβλημα, που τουλάχιστον εμένα με έσπασε τρελά, είναι το να κατανοήσω με ποια λογική η Dharma βάζει το μηχανισμό ασφαλείας για την περίπτωση εισβολής στο σταθμό να ενεργοποιείται μετά από ασκόπως χρονοβόρα και ηλίθια διαδικασία.
Δεν αποκλείω ότι μπορεί όλα να δέσουν όταν κάποια στιγμή την τελειώσουν τη σειρά (π.χ, μπορεί τελικά όλα να είναι στο μυαλό του Jack ή οποιουδήποτε από τους ήρωες, απλά αναφέρομαι στο Jack επειδή γκρο-πλαν στο δικό του μάτι ουσιαστικά ανοίγει την ιστορία). Το γενικότερο πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω στη σειρά χαρακτήρα με συνέπεια, ή τουλάχιστον με τεκμηριωμένη εξέλιξη, με τον οποίο να ταυτιστώ αρκετά για να με κρατήσει.
Θα τη δω τη σειρά μέχρι το τέλος της φαντάζομαι, επειδή έχω την περιέργεια να δω πώς θα την τελειώσουν, αλλά και στο επόμενο επεισόδιο να πέσει βόμβα και να πεθάνουν όλοι και έτσι να μη μάθω ποτέ τις απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» εκκρεμή ερωτήματα, δε θα με νοιάξει, επειδή δε με νοιάζουν οι ήρωές της, δε με έχουν κερδίσει, ή για την ακρίβεια, κάποιοι με είχαν (ο Λοκ με το μυστήριο και τη σιωπηλή σιγουριά του, ο Σώγιερ που φαινόταν αρκετά επικίνδυνο καθικάκι αρχικά αλλά με έξυπνες ατάκες), αλλά με έχασαν από αρκετά νωρίς στη δεύτερη περίοδο, που κακώς κράτησε πάνω από 7-8 επεισόδια κατά τη γνώμη μου. (Ο Λοκ το έχασε, ο Σώγιερ έγινε λίγο σαν αρκουδάκι Cajoline, γούτου γούτου, γραφικός, χαριτωμένος και χάνει τα λόγια του με την Kate σαν τον Guybrush Threepwood μπροστά στην Elaine).
Σημειωτέον, είχα χαρεί που φάγανε την Ana Lucia και την ξανθιά μικρή που δε θυμάμαι πώς τη λέγανε αλλά τα'χε με τον Σαγίντ, λυπάμαι που δε θα φάνε την Juliet αλλά θα μας την κάνουν και συμπαθή χαρακτήρα.
Αν ήμουν «χαμένος», με την παραμικρή ευκαιρία να σκοτώσω έναν «άλλον», θα το έκανα. Δεν έχει σημασία που θα μας αποδείξουν ότι οι άλλοι δεν σκότωσαν κανέναν δικό μας και άρα δεν είναι τόσο κακοί όσο νομίζουμε, απλά και μόνο η αισχρή, απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά τους και τα ατελείωτα ψέματα που έχουν πει, με οδηγούν στο να αδιαφορώ παντελώς για το μυστικό πίσω από τους Άλλους και αντιθέτως να διψάω για το αίμα τους.
Lostie: (σημαδεύοντας με το όπλο μια ουρά από Others, μιλάει στον πρώτο) «δε θέλω να σε σκοτώσω, με πιστεύεις;»
Other: «σε πιστεύω»
Lostie: (μπαμ, σκοτώνει τον Other. Επανάληψη με τον επόμενο Other.) «δε θέλω να σε σκοτώσω, με πιστεύεις;»
Other: «δε σε πιστεύω»
Lostie: (μπαμ) «δίκιο είχες, ψέματα είπα. όποιος φύγει από τη γραμμή θα πεθάνει. τι λέω, αλήθεια ή ψέματα;» και χωρίς να περιμένει απάντηση, «μπζζζτ! τέλος χρόνου!», αρχίζει να πυροβολάει στα τυφλά και να σκοτώνει αδιακρίτως Others.
Αυτό θα ήταν τέλειο επεισόδιο. Αφήστε με να ονειρεύομαι.